Случаят Грета Тунберг #1

2 511
57
 
ЧАСТ 2: Ще бъде качена след малко!

За Грета се изписаха тонове информация, казаха се много думи, започнаха хиляди спорове, но винаги може да се каже и още, нали така?
След дни прекарани в четене на информация относно Грета и това, с което се занимава малката шведка, реших, че ще е интересно да снимам видео и да ви разкажа малко повече за това младо момиче.
Поради технически проблеми обаче, трябваше да разделя видеото на две части, така че част 2-ра идва съвсем скоро!

Социални мрежи:
☞ Facebook - facebook.com/marie.andreeva5/
☞ INSTAGRAM - instagram.com/Marie.andreeva/
- - - - - - - - - - - - - - - - -
*Камерата, която използвам:
Canon 800D
*Програмата, с която обработвам видеата си: AdobePremier
Може да натиснете камбанката за известия, за да получавате известие, когато качвам ново видео! :)
Продължителност: 7:24

Коментари

Tsvetelina Stamenova
Tsvetelina Stamenova - преди ден
Благодаря ти за избора на тема и изчерпателна информация. Макар да не искам да си правя прибързани заключения, намирам голяма част от казаното за пълна глупост и затова много много много те моля да споделиш източниците ти на информация ( както се прави при всеки research 😉)
petarkendev
petarkendev - преди 6 дни
Ми най добре постоянно да мълчи. И да гладува до смърт ако иска малката кифла, на кой му пука.
eleonor velichkov
eleonor velichkov - преди 7 дни
И аз едно време бях доста наплашен от нешънъл джиографик, че хората са виновни за глобалното затопляне.
Denko Stoyanov
Denko Stoyanov - преди 8 дни
Значи от цял свят подкрепят, Грета с изключение на България които правите момичето ненормално ето заради това в момента България е на това положение от мн умни като теб !!!
Мария Андреева
Мария Андреева - преди 8 дни
Denko Stoyanov не казвам нищо лошо за Грета :)
Sianа а
Sianа а - преди 9 дни
Много хубаво видео и добра информация но Polly Nedkova е направила същия клип на тая тема
Мария Андреева
Мария Андреева - преди 9 дни
Sianа а благодаря ти! И знам. С Поли ги качихме по едно и също време, мисля :)
Илиян Илиев
Илиян Илиев - преди 10 дни
защо свеждаш климатичните промени само до повишаване на температурата ???може например да поговориш с по възрастни и да ги питаш как е било преди ти да се родиш .Не е ли това по логично отколкото да търсиш статистически данни. Промените в климата са повече от очевидни.Е и ти в края на краищата правиш
пари от този проблем нали са мо че за разлика от Грета защитаваш ЛОШИТЕ.
Мария Андреева
Мария Андреева - преди 2 дни
Илиян Илиев аз не отричам промените, каквото и да са те, нито пък антропогенното влияние върху планетата ни. Това, което казвам е, че някой се възползва от страха на хората, за собствена изгода и че вместо да изпадаме в паника, можем наистина да направим нещо и да се опитаме да бъдем по-осъзнати, а не да приемаме всичко за чиста монета
Plamen Peev
Plamen Peev - преди 10 дни
браво
vanko 01
vanko 01 - преди 10 дни
браво за видеото
Стойна Атанасова
Стойна Атанасова - преди 11 дни
Благодаря ти за това видео❤
Vas 31
Vas 31 - преди 11 дни
She is meme
Stefka Andonova
Stefka Andonova - преди 11 дни
Здравей ,
Искам да попитам ще правиш ли пак видеа свързани с Хелоуин 🙂
Dilyana Cvetkova
Dilyana Cvetkova - преди 11 дни
А за възобновяемата енергия като бъдеще след полезните изкопаеми много може да се говори, но не искам да пиша фермани. Само ще кажа, че опитът на Германия, която доста инвестира в соларни панели и вятърни турбини, се оказа разочароващ. Просто... в Германия няма много слънце :) А и вятърът не винаги духа. Има ред други проблеми освен с надеждността - съхранението на енергията (батерии ли, как), складиране на старите, изработени от тежки метали, панели. Предполага се, че след 20-25 години живот те ще бъдат депонирани в "сметищата в Третия Свят" в Африка, където ще замърсяват околната среда. Така че, практически, възобновяемата енергия не е много надеждна алтернатива.
Dilyana Cvetkova
Dilyana Cvetkova - преди 11 дни
Здрасти! За първи път да не съм съгласна с твое мнение, но пък всеки си има право на мнение :) а и това мен лично ме провокира да се запозная по-подробно с аргументите на скептиците. Е, далеч не ме убедиха в своята правота, но искам да споделя едно-две неща.
Първо, 99%от специалистите-климатолози заявяват, че промени има и те се дължат на човешката дейност. В последния документален филм на ДиКаприо доказват чрез измервания на въглероден двуокос в Арктика, че увеличаването му е свързано абсолютно с човешката дейност.
Да, учени-инстументи на нечии интереси винаги ще има, но те по-скоро са от лагера на скептиците - всички от тях са с доказани финансови връзки с петролните корпорации. Също както специалистите, който наскоро излязоха с научно проучване, как месото не е вредно за човешкото здраве и стигнаха до заключението, че трябва да се яде повече месо. Самото проучването, научно-метологично погледнато, е пълен абсурд. И точно вчера Ню Йорк Таймс излиза със статия за финансови връзки на въпросните лекари и учени с "изненада, изненада" животновъдната индустрия!
Belle Elle
Belle Elle - преди 11 дни
Браво Мария!! Ето това е критично мислене и отсяване на плевелите (пропагандата за глобалното затопляне) Ще си призная, че мислех, че ще я възхваляваш каква жана дарк на днешно време е грета, но останах приятно изненадана, че си погледнала разумно и хладнокръвно на нещата, без да се подаваш на всеобщата истерия. Така се прави!! 👍👍👍
npocToBaT
npocToBaT - преди 11 дни
А има ли информация това момиче колко материал и часове е изтървало в училище и дали няма да повтаря учебната година? Преди години лабилната част от човечеството лудна по " гангнам стайл " , по-късно обръщаха кофа с ледена вода върху себе си, правеха си селфита като обладани, а сега... обожествяват това момиче и го превръщат в изкуствена сензация, за да пълнят телевизионната си програма със съдържание... има достатъчно организации, които наистина разбират климатичните промени. Грета не знае повече, отколкото кой да е друг младеж, интересувал се от тази област и намиращ информация от достоверни източници.
П.С. Миме, кефиш ме, когато говориш за научни факти. Едно от малкото хубави неща, които могат да се видят по интернет в последно време. Благодарен съм на Грета, че е вдъхновила този твой клип. :)
Elica Petkova
Elica Petkova - преди 12 дни
Love u😘🥰
Solo Jungle
Solo Jungle - преди 12 дни
Аз толколкото разбрах някъв министър дето я осъдил на смърт
Иво Алеков
Иво Алеков - преди 12 дни
Направи пак Halloween week ❤️
George Ganchev
George Ganchev - преди 12 дни
Браво!Но искаш да кажеш,че през 1930 година е било по-топло от сега?И тези 500 учени събират подписка,и според тях не сме пред глобална криза,но според ООН сме,така ли?Моля отговори❤️
Йоана Василева
Йоана Василева - преди 12 дни
Евала ти си супер Мария и родителите ми са на същото мнение.Напълно си права
Светлана Георигиева
Светлана Георигиева - преди 12 дни
Много хубаво видео, благодаря ти.
Petya Nacheva
Petya Nacheva - преди 12 дни
Така разделено на две части е по добре
prostotiqta bulgarska
prostotiqta bulgarska - преди 12 дни
Не мога да разбера в момента Грета , марионетка ли е!? ☺️
Tonya Koleva
Tonya Koleva - преди 12 дни
Ще бъда болезнено откровена. Бих изтрила и двете видеа на секундата и бих преосмислила и преразгледала източниците си много внимателно. Много по-опасно е да сме спокойни, че нищо не зависи от нас, отколкото да преглътнем, че зад Грета стоят различни зелени активисти, което и бездруго знаем.
Разочарована съм. Такава липса на последователност във възгледите не съм очаквала от влогър, който ми беше симпатичен и открояващ се от масата. Жалко.
Мария Андреева
Мария Андреева - преди 12 дни
Tonya Koleva Но аз далеч не казвам, че нищо не зависи от нас и че трябва да сме спокойни, защото съм много, много далеч от тези мисли! Не отричам нищо, просто се опитвам да погледна на ситуацията и от друг ъгъл, като продължавам да твърдя, че хората трябва да предприемат някакви мерки и да спрат да живеят толкова безотговорно, защото дори и да не ни чака толкова голяма климатична опасност след 15-20 години, то със сигурност сме изправени пред много други опасности свързани със замърсяването. Смятам, че във втората част посланието ми е по-ясно.
terry georgievaa
terry georgievaa - преди 12 дни
Само ма мен ли спря внезапно, посредата на изречението на Мария?
Мария Андреева
Мария Андреева - преди 12 дни
terry georgievaa има втора част! :)
Илия Д.
Илия Д. - преди 12 дни
Браво, момиче. Чудесна си
neychev
neychev - преди 12 дни
Не разбрах само тия фирми с какво се занимават и от какво печелят
Iva S.
Iva S. - преди 12 дни
с баща ми на скоро си говорихме за това с глобалното затопляне..хората не влиаем такъв процент за него, отколкото си мислим
Iva S.
Iva S. - преди 10 дни
@belize- - абсолютно ;)
belize- -
belize- - - преди 10 дни
@Iva S. Разбира се. И аз подкрепям вашето мнение за глобалното затопляне. За това са казали хората, че дискутирайки ще намерим истината, нормално е да имаме различни мнения. :)
Iva S.
Iva S. - преди 10 дни
@belize- - всичко с мярката си, а и то днешните животни както са много чисти, и от това зависи.Не знам, съдбата ни е отредила това да се случи, колкото и странно да звучи.Просто с толкова много неразбрани хора на този свят, трудно се живее чисто.Не мисля да казвам повече по темата, подкрепям дори и Вашето мнение.А относно първоначалната тема, климатът се променя и както сме били пустиня преди години, така ще бъдем и полюс някога.Белите мечки ще изчезнат както динозаврите, ще се появят други.Всичко се върти.Ние сме около 20% подпомагащи за "глобалното затопляне", което всъщост е въртеж на климата.И нашата вреда е много, но не зависи само от нас.Подкрепям опазването на планетата, но това няма да предотврати това, че някой ден тези ледове ще за в Сахара, а Южният полюс ще е пясъчна пустиня.
belize- -
belize- - - преди 10 дни
@Iva S. Напротив. Поинтересувайте се от теми, свързани с отглеждането на деца на веган диета, на които са им направени десетки изследвания, едно от което е кръвна картина, в която всички параметри са в норма. Горчивата истина е, че можем да ядем и човешко, крокодилско и кучешко, но защо не го правим и защо ако го, ще бъдем сметнати за..психопати, например? Тази заблуда за това, че сме ВСЕядни идва още от дома, където ни уверяват, че да ядем краве мляко като деца, сирене и кашкавал, ще ни донесе крепко здраве. До един момент и аз мислех по този ''овчи'' начин, бих казала, т.е. като всички останали. След като консумирах с години сирене, мляко и производни, започнах да имам сериозни проблеми с костите и меките тъкани. Посещавайки десетки лекари ортопеди ми се заяви, че всъщност... нямам достатъчно калций и витамин б12, въпреки че всеки ден плюсках сирене и мляко на корем, както и пържоли. Тогава се развенча и поредния мит - че тези продукти спомагат да имаш здрави кости и адекватна нервна система. Всъщност се оказа, че ефектът им е обратен - носят изключително голямо количество холестерол, източват калция от костите и тази животинска мазнина се натрупва по кръвоносните съдове..Супер, нали? Бях в шок колко много са ме лъгали и колко хора продължават да бъдат лъгани дори във века на информацията. Това е не само моят опит. Замислете се как от нищото се появиха хора, нетолерантни към глутен, лактоза, с алергии към месо и животински продукти. Ще станем вегета, искаме или не искаме. Болестите ще ни задължат.
Iva S.
Iva S. - преди 10 дни
@belize- - това трябва ли да спре консумирането на каквито и да е животински продукти?Ако започнем да приемаме само зеленчуци и плодове, тогава защо не ни достигат само техните вещества за развитието ни ? Или пък ако ни достигат, хората ще започнат да се оплакват, че тъй като ядем само плодове, те са на изчезване.Хората сме всеядни.Може да не е трябвало да става така, но е станало.Хранителната верига, ако се замислим, функционира най-правилно точно, когато употребяваме това, което планетата е определила за нас (това определено не са само плодове и подобни) Това е моето разсъждение и след като сме се устроили като всеядни, трябва просто да целим пълноценен живот, защото няма връщане назад.Веган протеини или каквото са там не помагат заличаването от липсата на месо, те просто го заместват.А защо?Защото без това, което дава месото не растем правилно.
Notorius Juan
Notorius Juan - преди 12 дни
Най-накрая някой да направи такъв клип
BABY BONANZA
BABY BONANZA - преди 12 дни
В друго твое видео казваш, че има глобално затопляне и нямаме много време, а сега казваш, че няма затопляне
Последно??😂🤔
Мария Андреева
Мария Андреева - преди 12 дни
BABY BONANZA не казвам, че го няма. Има още 10 минути от клипа, които липсват и се опитвам да кача. Там посланието ми става много по-ясно.
Yulian Karapetkov
Yulian Karapetkov - преди 13 дни
Като цяло ми е малко мъчно да чуя това от теб. Ще се въздържа от коментар за повечето от нещата, но ще спомена само три важни точки:
1. Според тази графика, към момента в САЩ цената на соларната и вятърната енергия е по-ниска от тази на ядрената и добитата от горива: https://www.businessinsider.com/solar-power-cost-decrease-2018-5
2. Цената на соларната енергия ще пада още повече, тъй като соларните панели са технология, а цените на технологиите се определят по по-различен начин от цените на ресурсите. Цената на ресурсите се определя от, така наречената икономика на недостига, тоест, нефтът, като ресурс, ще става все по-скъп, тъй като наличността му в природата намалява. При технологиите често е по-различно, защото там играят редица фактори, като например това, че технологията сама по себе си предполага непрестанно оптимизиране и подобряване. За пример, storage-ът, който сме могли да си купим през 2010 за $0.10, е струвал $1,000,000 през 1980. https://mkomo.com/cost-per-gigabyte
3. Всички учени, които са се опитали да опровергаят глобалното затопляне и които съм проучил с прост google search, са свързани с the fossil fuel industry, тоест горвината индустрия. Та, в този смисъл, действително има голяма манипулация, но тя идва от страната на "скептиците", а не обратното.
Matija Vezotzkin
Matija Vezotzkin - преди 5 дни
@Yulian Karapetkov Критиката ти към корпорациите е основателна но проблема е огромният прираст на население в Африка и Азия. В началото на миналия век е имало около 2 млрд население на планетата а сега гоним 8 и този прираст е изцяло от Африка и Азия.
Im ov
Im ov - преди 9 дни
​@Yulian Karapetkov Слушай кво се говори тука ( bgzone.info/view/cEJidmVoYm9tclk.html) и не прави резки заключения от 2 гугъл сърча, а ако ти се чете наистина scientific data относно всичко, дето се случва на тая планета - climatism.blog - може да ти отнеме няколко седмици да прочетеш повечето информация в сайта и да я осмислиш, но поне после ще знаеш какво да приказваш, когато решаваш да изразяваш колко ти било "мъчно" под видео И ако мислиш, че собствениците на fuel companies не мислят години напред и че са някви злодеи с превръзка на едното око, които обмислят как да доведат планетата до крах....съжалявам, но първото ти изречение в коментара губи всякаква тежест.....
Christine K
Christine K - преди 12 дни
@Yulian Karapetkov именно
Yulian Karapetkov
Yulian Karapetkov - преди 12 дни
@Мария Андреева, дори да има икономически интерес, кое е най-лошото, което може да се случи? Да живеем на планета, в която има чиста sustainable енергия и правила и закони, които няма да позволяват на големите корпорации да си правят каквото си искат с природата. И аз ти благодаря, че обърна внимание на това, което съм написал!
Мария Андреева
Мария Андреева - преди 13 дни
Yulian Karapetkov Благодаря ти за информацията! За жалост това ми е убягнало. Само искам да отбележа, че по никакъв начин не се опитвам да отрека глобалното затопляне! Вярвам, че мерки трябва да се вземат, при това спешно, просто не съм убедена, че част от тези, които всяват паника, имат чисти намерения.
Vasilev Angel
Vasilev Angel - преди 13 дни
Грета е Соросоидна марионетка.
Christine K
Christine K - преди 13 дни
Цитирам твой коментар от второто видео относно 'острите думи', които критикуваш: 'Както и да се замислим дали резултатът от употребата им води до положителни действия' а не води ли до положителни действия според теб? ти сама казваш, че протестите, които се организират, са нещо хубаво.И как на хората им пука повече от всякога за околната среда. Това щеше ли да стане, ако нямаше остри думи? И кое са остри думи? Че хора страдат и умират?
И защо не спомена нищо за горивната промишленост - и ,че повечето от тези independent учени са работили за Шел, спонсорирани са от нефтени фирми и т.н? Мисля,че това е доста показателно. и бтл solar power-а е по-евтин в Щатите от една кола. Това да живеем по по-състейнабъл начин Е положителна промяна.
Меко казано съм изненадана от избора ти на факти, които да изложиш във видеото си, игнорирайки купища рисърч, който доказва за екологичната катастрофа, която ни очаква, ако не започнем да живеем природосъобразно. Всяко едно от исканията на Грета са в наша полза, в полза на човечеството, как да се развиваме без да режем клона, на който стоим. Не спомена нищо за тях. Говориш за някакви такси и т.н , които нямат нищо общо с това, което тя казва.
Christine K
Christine K - преди 12 дни
@Мария Андреева сигурна съм,че си имала добри намерения. Изгледах второто видео, да, тонът ти е по-различен, но отново заключението е, че никакво действие не се изисква от хората. Спомена, че не вярваш,че след 20 години ще живеем в пустиня. Но никой не твърди това. Според учените, имаме 10на години да променим начина си на живот и да живеем по-природосъобразно, защото последствията след това ще са необратими. Не,че след 20 години ще умрем. И въпреки това, дори сега, година след година виждаме природните бедствия, следствие от глобалните промени, навсякъде около нас. Има данни и статистики, сочещи към тази екологична криза. И сега е ключово да намалим използването на пластмаса, консумацията на месо, да подкрепяме организации, които садят дръвчета и т.н. Това са нещата, върху което трябва да се фокусираме. Винаги някой бизнес ще печели от това, и какво от това? По-добре да печелят бизнеси с био продукти и sustainable енергия, отколкото нефтените олигарси. Знам,че не си искала да умаловажиш опасностите, но четейки коментарите под видеата, малко така се получи, за съжаление.
Мария Андреева
Мария Андреева - преди 12 дни
Christine K И отново благодаря! Във втората част на клипа, която е по-дълга от тази, тонът ми звучи по-съвсем друг начин, но за жалост тези 7 минути придадоха малко тъмни нюанси на думите ми! Винаги се опитвам да давам добър пример и да подтиквам хората към разумни действия и, ако трябва да съм напълно откровена, последното нещо, което съм искала да постигна с това видео, беше да умаловажа опасностите, пред които сме изправени в момента и да успокоя хората, че нищо не се случва и, че всичко е една голяма измислица.
Christine K
Christine K - преди 13 дни
@Мария Андреева 'Какво казват учените? Според мета-анализ на стотици научни статии, публикувани в различни научни списания, между 90 и 100% е консенсусът, че човешката дейност влияе върху климатичните промени. Сиреч, това, за което протестират ученици от цял свят, е подкрепено от мнозинството от учените. В различни държави учени подкрепят протеста на учениците. В Италия над 200 учени от уважавани университети изпратиха писмо до правителството, озаглавено „NO more fake news on climate change”, а множество акции и отворени дискусии целят достигането на научното знание до повече хора. Разбира се, човешката дейност не е единственият фактор, но той е може би единственият, който ние можем да променим, останалото е по-силно от нас и е непредсказуемо.' Ти си страхотен влогър и наистина следя с интерес клиповете ти. Може би ти самата не осъзнаваш колко силно влияение имаш над аудиторията си. И в този смисъл, един вид им казваш как всичко е ок и никаква екологна катастрофа не предстои, което си е фейк нюс. На младите точно това им трябва. Бягане от отговорност. Та, затова пиша коментари. :)
Мария Андреева
Мария Андреева - преди 13 дни
Christine K Благодаря! Ще разгледам подробно информацията! :)
Christine K
Christine K - преди 13 дни
​@Мария Андреева baricada.org/2019/10/01/ucheni-ili-lobi/?fbclid=IwAR1bKuQ1aIp7Rj9Fao9vvZpYNVzayaS2JIUgyfhW4vc1mcapTc0KbwZwkWw
maggie xjames
maggie xjames - преди 13 дни
прекрасно и инфорамативно видео, благодаря ти че отразяваш случай, винаги те подкрепям! Продължавай все така
maggie xjames
maggie xjames - преди 13 дни
прекрасно и инфорамативно видео, благодаря ти че отразяваш случай, винаги те подкрепям! Продължавай все така
Javier Ruiz
Javier Ruiz - преди 13 дни
Климатичните промени са видими и са доказани от учени от целия свят, както и че за това принос има човешката дейност. Но на бизнеса не му харесва това и подкрепя, спонсорира и разпространява фалшиви новини и изследвания, за да продължи да замърсява.
Christine K
Christine K - преди 13 дни
@Мария Андреева oil and gas индустрията е много по-голяма от тези фирми, които ти посочи.
Мария Андреева
Мария Андреева - преди 13 дни
Javier Ruiz давам доста повече информация във втората част на видеото, но по някаква причина продължавам да не мога да я кача... Нека се съгласим с казаното, обаче и обратното не е изключено. Има хора, които нарочно се възползват от страха на хората и печелят от това. Не е първият път, в който е сигурно, че “ще се мре”. Разбира се, не подценяванм глобалното затопляне и рисковете свързани с него, просто наблягам на факта, че има хора, които умело манипулират останалите.
Hristiqna Nikolova
Hristiqna Nikolova - преди 13 дни
Уникално видео!
Mihaela Dimitrova
Mihaela Dimitrova - преди 13 дни
Мисля, че маниите на това момиче постоянно се менят. В един момент организира огромен протест в Монреал, а в друг зарязва първоначалната си идея и започва да се занимава с дет метъл. 😂На това му се вика странно хлапе
R 08
R 08 - преди 13 дни
Благодаря искрено за това видео! Дори и преди него знаех, че Грета всъщност е нечия кукла за конци, но това е поредното доказателство. Ужасно е обаче , че се възползват от едно 16 годишно момиче с доказано заболяване.
Илина Геновa
Илина Геновa - преди 13 дни
Не разбирам. Преди един месец качваш видео, в което казваш, че имаме 18 месеца, за спрем покачването на температурите, а сега казваш, че не сме ние виновни за глобалното затопляне или че изобщо го няма 🤷
Matija Vezotzkin
Matija Vezotzkin - преди 5 дни
Това за 18 месеца са глупости. Виж от кога лобират подобни теории.
Im ov
Im ov - преди 9 дни
@belize- - climatism.blog/
belize- -
belize- - - преди 12 дни
@Илина Генова Както Мария каза, това е естествен процес, който ще се случи и без нас да ни има. Фактите обаче сочат, че ние УСКОРЯВАМЕ този процес със своите действия и ще стигнем до заветния край хиляди години по-рано. Ако искаме да поживеем повече, трябва да положим усилия и да спрем (доколкото зависи от нас) процеса.
Мария Андреева
Мария Андреева - преди 13 дни
Това, че ние не сме виновни за глобалното затопляне не означава, че го няма или пък, че не оказваме влияние върху него, но е факт, че това е естествен процес през, който Земята преминава независимо от нас. Във втората част на видеото казвам, че не отричам съществуването му и че ние също имаме принос за случващото се. Разликата между двете видеа е, че сега, след всичко, което съм прочела, мога да си позволя да се съмнявам в краткия срок, който ни е даден - нищо друго. Продължавам да си държа на думите, че замърсяваме безкрайно и че, рано или късно, ако не предприемем някакви действия, това ще ни погуби. Ако не нас, то следващите поколения.
daraka 1
daraka 1 - преди 13 дни
Най-после умен човек като теб да изкаже мнение
Дани Любенова
Дани Любенова - преди 13 дни
Мария Ти си страхотно момиче винаги продалжавай напред не се отказвай 😍💓💗💖💖💗💗💗💓💗💓💓💋❣️💋💓❣️💜💜💜💞💕💞💓💓💓💗💗💓💗💓💓💗 💓💓💗💓💓💓💓💗💗💗❤️💗💗💓💞 💜💜💜💗💓💗💖💖💖💕💕💞💓💞💜💜💗💜💗💜💜💜💗💜💜💞💞💞💞💞💜💓💞💞💜💜💜💞💞
Силвина Дерменджиева
Хей, само искам да те поправя - Сванте Арениус* е французина 😊
Много интересни видеа правиш! Продължавай все така! Поздрави! 😘
Силвина Дерменджиева
Мария Андреева Няма защо 🤗
Мария Андреева
Мария Андреева - преди 13 дни
Правилно! Благодаря ти от сърце!
Teodora Kostova
Teodora Kostova - преди 13 дни
Благодаря ти че направи това видео! ❤️❤️❤️❤️❤️
Паола Димитрова
Паола Димитрова - преди 13 дни
Следя Греда от миналата година и я подкрепям с две ръце.Независимо дали ние сме виновни за глобалното затопляне или не,трябва за пазим планетата си чиста,така както пазим дома си чист,защото земята е мястото,на което живеем.
Matija Vezotzkin
Matija Vezotzkin - преди 5 дни
Така е но проблема е огромният прираст на население в Африка и Азия не глобално затопляне. Населението в Африка ще има прираст от около 1 200 000 000 в следващите 30 години.
daraka 1
daraka 1 - преди 13 дни
Тая е бахти смеха ха ха ха, а и не харесвам ЕС. Тя е за карлуково
Qvor Peichev
Qvor Peichev - преди 13 дни
По принцип не, но пък така
Nia Atanasova
Nia Atanasova - преди 13 дни
Всъщност ние влияем изключително малко на повишаването на климата.
Земята минава през различни етапи.
Примерно по времето на римската империя в Англия са ходили по чаршави, а това е било много отдавна, че да влияят те на климата.
В момента излизаме от последния ледников период. Затова времето се затопля.
peachybee bby
peachybee bby - преди 13 дни
Не е точно така...
yatsa222
yatsa222 - преди 13 дни
Просто населението на земята е прекалено много , и всички ние замърсяваме , независимо дали правим нещо за да го спрем или не пак ще има глобално затопляне . Според мен.
belize- -
belize- - - преди ден
@Matija Vezotzkin Знам го случая със Скандинавките, ама те на своя глава са отишли да спят в някаква гора на открито, което НИКОГА не се прави, ама ако ще в която и държава да си. Нека не заклеймяваме цял народ, заради две откачалки убийци..
Matija Vezotzkin
Matija Vezotzkin - преди ден
@belize- - Да трябва да им се спрът помощите и природата да си свърши работата. Повтарям, не съм роб та да храня разни други раси. Не са моят народ, да правят каквото знаят. Лесно ти е на теб да говориш след като все още системата се крепи от луди бели мъже където да те пазят. Виж какво стана с двете скандинавки в Мароко.
belize- -
belize- - - преди 2 дни
@Matija Vezotzkin Те също са роби. Ако не осъзнавате, всички сме роби на тая система. Тия, които са над нас (политиците, особено в държава като България), са също пионки на тая система. Няма тоя е роб, онзи не. В държави като Китай и Индия масово населението живее в такава бедност, че употребява най-евтините неща на пазара, а именно всичко, опаковано в пластмаса. Да не говорим за ресурса, който коства на планетата това голямо население. Това, което искам да кажа е, че ако спрем помощите, какво става с тези хора? Оставаме ги да умрат от глад ли? Съжалявам, ама това не ми звучи хуманно..ама хич. Също така не е решение да живеят на гърба на хората. Нека наложат закон, който да забранява да имаш повече от 1/2 деца, както в Китай, иначе си плащаш. Също така нека се вдигне стандарта на живот в тези държави, по-специално за бедните, за да могат да не бъдат роби и да работят за 3 стотинки на час. Има десетки способи да се постигне нещо. Също така не деля тях и нас, казвам на всички НИЕ, защото ми е все тая от цвета на кожата или държавата, от която идва човека. Така съм възпитана и не съжалявам. Колкото до циганите...Ами гласувайте! Дават на тях, защото ние не гласуваме от години, а те са главният им гласоподавател. Така че нека не приказваме, а да действаме и да покажем, че още ни има и сме живи и живеем в тая държава.
Matija Vezotzkin
Matija Vezotzkin - преди 2 дни
@belize- - Използвай правилно термините. Не НИЕ сме много а ТЕ са много що се отнася до население. Нека ти дам едно много разумно предложение. Спиране на всички помощи към тези страни и населението им ако е имигрирало към нашите земи. Ако не осъзнаваш, политическата система е направила много прецизна система на робство, взимат от нашият труд и дават на тях. Ще ти се завие свят ако разбереш колко пари отиват годишно за издръжката на циганите например. А относно фантазиите ти за изтребване, може би просто се опитваш да поддържаш разговора.
belize- -
belize- - - преди 2 дни
@Matija Vezotzkin Интересува ме околната среда, силно при това. Коментирам настоящите събития, а не какво е могло да бъде. Самата култура на гореспоменатите е да имат много деца. Коментирах, че е вярно, че сме много и Земята издиша от натоварването, но вече така или иначе сме стигнали дотук по някакъв начин. Въпросът е как действаме в бъдеще, а винаги може да се установи закон (както в Китай), че ако искаш да имаш повече от 1/2 деца, ще си заплащаш за това ''удоволствие''. Коментирам какво ХУМАННО може да се направи, т.е. да се отреже пластмасата тотално, но всички си продължават с предложенията да изтребваме някой си там. Мерси, аз не участвам в тия ужасяващи сценарии, вие си изтребвайте който искате:)
The Eli's World
The Eli's World - преди 13 дни
Все едно слушам себе си от преди два дни. Правих проект за Грета хихихи.Много хубаво видео,искаме още плс😂
WolfNetic_ BG
WolfNetic_ BG - преди 13 дни
И аз
Мария Андреева
Мария Андреева - преди 13 дни
The Eli's World Хаха, още идва! 😂
bby dara
bby dara - преди 13 дни
Много обичам такива видеа,много ми е интересно.Чакам част 2❤️
Anabel Emilova
Anabel Emilova - преди 13 дни
Защо така рязко свърши
Мария Андреева
Мария Андреева - преди 13 дни
Anabel Emilova след малко ще кача и втората част :) имам технически проблем и компютърните ми познания не са достатъчни, за да се справя сама 😄
Jelio TV Жельомир
Jelio TV Жельомир - преди 13 дни
Сефте чувам за нея.
daraka 1
daraka 1 - преди 12 дни
@Jelio TV Жельомир да
Jelio TV Жельомир
Jelio TV Жельомир - преди 13 дни
По телевизора ли са давали за този случай хаха
daraka 1
daraka 1 - преди 13 дни
@Мария Андреева абе доста хора не са чували за нея хахаа, абе някаква с богати родители и психични отклонения
Мария Андреева
Мария Андреева - преди 13 дни
Jelio TV Жельомир от малцината си значи! 😄
Мария Андреева
Мария Андреева - преди 13 дни
Имам малко технически проблеми (наистина не разбирам защо) и след дни, прекарани в мъки и нерви, все още не успявам да кача цялото видео, затова го разделих на две отделни видеа. 😅
Част втора пристига!
ВТОРА ЧАСТ Е ПУБЛИКУВАНА! Линк в описанието :)
Lili Peichinova
Lili Peichinova - преди 12 дни
И на мен не ми излиза
Мария-Елена Стоянова
На мен не ми излиза втората част
Мона Димитрова
Мона Димитрова - преди 13 дни
Най-накрая някой български ютюбър да отрази това.
mariqn goranov
mariqn goranov - преди 7 дни
въпрос на избор
Sianа а
Sianа а - преди 9 дни
Polly Nedkova също е направила
Veneta Zlateva
Veneta Zlateva - преди 12 дни
Още два канала го отразиха преди нея.
The Dancers
The Dancers - преди 13 дни
Wow, добро видео!!❤️❤️❤️
darnadude 21
darnadude 21 - преди 13 дни
1
Lubomir Krasimirov
Lubomir Krasimirov - преди 13 дни
🤚
Mimi Petkova
Mimi Petkova - преди 13 дни
❤❤❤❤😄
Bisera Sandova
Bisera Sandova - преди 13 дни
1st
Напред